reede, detsember 28, 2007


  • Aastalõpu Cheese'i number ilmub veel selle aasta sees. 26. numbri kaanetegelaseks on selle aasta Cheesemeister Kaarel Nurk- saame näha tema sõjaväeteemalist seeriat, mis on jätkuks Nurga enese sõjaväes veedetut aasta jooksul valminud seeriale "Mehe aasta".
  • Marge Monko käsitleb hüsteeriauuringuid 19. sajandil Chacrot' kliinikus. Sellest käsitlusest võime muuhulgas leida põnevaid seoseid hüsteeria ning visuaalkultuuri arengu vahel.
  • Suur osa ajakirjanumbrist on pühendatud erinevatele projektidele - Erki Sinijärve tehnoputukate-nimelisest koolilõpuprojektist saame üsna tehnlilise ülevaate, kuidas sarnaseid putukaid kodus järgi teha, Sigrid Viiri endassevaatav postkaart vanavanematele on isiklikke kogemusi ja meediatekste miksiv foto-pildi-kooslus, Laura Kuusk elab kaamera abil sisse erinevatesse Undi "Sügisballi" tegelaskujudesse, Õunpuu "Sügisballi" teemadel muljetab võtetel pildistanud Andres Haabu ning Harry Liivrand kirjutab-pildistab Roomas metafüüsilisest arhitektuurist.
  • Indrek Grigor pakub huvitava vaatenurga Tanja Muravskaja töödele, käsitledes neid ikooni- ning klassitsistliku paraadportree traditsiooni valguses.
  • Põsetäie saab naerda Madis Katzi mõtteavalduste peale edukaks kunstnikuks olemisest, sinna juurde Orava, Eesmaa ja Prosa fotod.
  • Peeter Linnap jätkab seekord hirmuga seotud piltide teemal, kus ta analüüsib sündmusi Eesti lähi- ja kaugemast minevikust ning nendega seotud pildimaterjali või selle puudumist.
  • Aastalõupunumbri õunaks on lasteaialaste fotod, mis oma pretentsioonituses ja vahetuses, kiftide kompadega ja emotsionaalse laenguga lasevad unustada kõik loodus-, kunst-, arhitektuuri- ja muud traumeerivad fotod, mis nende kaante vahele mahtunud. Värskus lõikab.


luges Laura

Kommentaare ei ole: