teisipäev, detsember 18, 2007



Alustab Artishok Records
Artishok, mis seni on tegutsenud peamiselt kunstikriitika blogina, on muutunud ahneks. Me tahame rohkem! Me tahame, et Artishok räägiks, laulaks ja mängiks pilli!

Seepärast on nüüd olemas Artshok Records, mis hakkab tasapisi tegelema helifailide tekitamise ja levitamisega. Peamine tähelepanu saab olema (omakorraldatud) mõtteparkide ja loengute audiojälgedel, kuid avalöögina on Artishokil hea meel esitleda hoopis Riho Kalli kogumikku Põlva 666!

Stay tuned!

Riho Kall "Põlva 666"

Autor oma muusikast

Albumi materjalist on osa salvestatud veel siis, kui mul oli idee seda ainult taustana kasutada kavandataval näitusel, mis pidi käsitlema absurdseid olukordi huvi- ja kunstitegevuses. Fotonäitus avab asjaolud ausa, robustse ent sügava ja kohati lõbusa graffitiga kaetud objektide kaudu Põlvamaal ja Hispaania linnakestes.

Põlva Noortekeskuses improvisatsioonilisi heliteoseid luues ja kodust kaasavõetud kassettmakiga lindistades hakkasin järjest enam ja enam mõtlema iseseisvale demokogumikule, mis oleks hoopis erinev, kui eelmine album aastate jooksul kirjutatud lauludest akustilise kitarri saatel. Tahtsin ennast näidata raskemast küljest, samastuda mõttes olnud näituse motiividega.

Osa antud kogumiku lugudest on valmistatud Eesti Kunstiakadeemia nüüd lammutamisele mineva peahoone klassis 314, ruumis, kuhu elasin kolme bakalaureuseaasta jooksul sisse koos oma klassikaaslastega. Siin oli juba võimalus salvestada otse arvutisse ning kasutada seda omamoodi pillina, mis lubab ühel muusikul teha iseendast bändi.

Lugudes on voli antud segatud tunnetele ja mälestustele puberteedieast, mis kipub teenimatult ununema. Õnneks on aga nostalgiat tekitav keskkond ikka veel olemas kusagil nurga taga. Artist igatseb loodusesse tagasi. Siingi on väärtusi, millest võiks olla suur abi isikliku maailma ehitamisel, kuid mida me ei osanud näha. Pealinnas kohatud mõistmine eeldab üle silla jõudmiseks veidi eemal seismist ja elu inventeerimist.

Lood "Möhh-möhh", "Come As You Are" ja "Kutse" on tehtud koos lo-fi-akustik-tekno-space-rock-ansambliga Kuldaveärt Karud ning plaat on sensitiivselt seotud praegu Draakoni galerii keldris toimuva näitusega "Oma tuba".



kõik ilus saab rikutud
vallatu
pohmakas
eraldii
give it away
hommikul õue
la isla bonita
jänes jookseb.mp3
möhh möhh
come as you are
ma ei tunne sind ära
vabadus
kooll
kutse
põdra maja
looduse ilu
roheline konn
tõsised mehed

Kommentaare ei ole: