neljapäev, august 28, 2008

Eesti videokunst kaasaegse kultuuri foorumil “White Nights” Riias sellel laupäeval 30. augustil 2008


Laupäeval 30. augustil 2008 toimub Riias kaasaegse kultuuri foorum “White Nights”. Ürituse raames seatakse Daugava jõe tammile üles mastaapne välikino, kus 4 ekraanil linastuvad öö läbi erinevad videoprogrammid.

Ürituse peakülalised on Jaapani meediakunsti festivali korraldajad Abe Yoshihisa (festivali juht) ja Maiko Wakui (festivali välissuhete koordinaator). Japan Media Art Festival on meediakunsti üks oluliseimaid festivale, mis käesoleval aastal toimub 12. korda ning kus kunstiline väljendus kohtub uusima tehnoloogiaga. Osalevad tööd jaotuvad 4 kategooriasse: kunst, mängud, animatsioon ja manga. “White Nights” üritusel on võimalik näha valikut 2007. aasta festivali teostest.

Peale selle on võimalik näha ülevaadet Serbia videofestivalil “Videomedeja 2007” linastunud teostest. Seda esitleb festivali juht Ivana Sremčević. Lätlased on külla kutsunud ka naabrid Leedust ja Eestist, ligi pooleteist-tunniseid valikuid esitlevad Virginija Januskeviciute (Leedu Kaasaegse Kunsti Keskuse kuraator) ja Annika Räim (Eesti Kunstimuuseumi kaasaegse kunsti koguhoidja).

Eesti programm on suures osas kokku pandud toetudes Inpordi videofestivali ja Pärnu Fideo- ja Vilmifestivali arhiividele ning Eesti Kunstimuuseumi kollektsioonile. Teostega on esindatud Andres Tenusaar, Marje Eelma, Pink Punk, Enno Hallek, Merike Estna, Silja Saarepuu, Puhas Rõõm, Kristin Kalamees, Külli Mariste, Neformat Studio, Jasper Zoova ja Kiwa.

Ürituse korraldajaks on kunsti- ja kultuurikeskus NOASS: www.noass.lv

Pressiteate koostas: Annika Räim ( + 372 51 06871)

Kommentaare ei ole: