kolmapäev, mai 02, 2012

Avamised 20.04.2012 Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis
(NB! mõlemad näitused jäävad avatuks 17. juunini!

Fotod: Reimo Võsa-Tangsoo
Pilte vaatas ja kommenteeris: Maarin Mürk

"Sisu ja vorm I – kaasaegne Eesti graafiline disain 2001–2011"
Kuraator Indrek Sirkel,
osalevad: Ranno Ait, Tuuli Aule, Keit Ein, Jaan Evart, Mikk Heinsoo, Jaak Kaevats, Johan Kallas, Risto Kalmre, Elisabeth Klement, Anton Koovit, Fred Kotkas, Ott Metusala, Margo Niit, Katja Novitskova, Kaarel Nõmmik, Laura Pappa, Ronald Pihlapson, Koit Randmäe, Rene Rebane, Indrek Sirkel, Timo Rohula, Triin Tamm, Toom Tragel, Jan Tomson, Mihkel Virkus, Epp Õlekõrs
http://www.etdm.ee/et/uudised/uudised?news_id=234

&

Kärt Ojavee "UUO" - Undefined Useful Objects. Määratlemata kasulikud objektid
http://www.etdm.ee/et/uudised/uudised?news_id=233


Hetk enne käpigistust Liina Siibi ja Kärt Ojavee vahel, seintel laperdavad UUOd

SymbiosisO, voxlitega! Katsu mind, katsu mind! Kahe käega!!

***
Samal ajal ETDMi teistes soppides...

Väga tahaks teada, mida huvitavat nad kõik seal nii ainiti vaatavad


Misiganes seal ka eksponeeritud ei oleks, tundub publik olevat äärmiselt eeskujulikult süvenenud - keegi ei sotsialiseeru ega tuia niisama pokaaliga ringi.

Graafiline disain nii all, üleval, vasakul kui paremal, ees ja taga


Plakateid maast laeni


Sellel pildil on peaaegu kuulda lehtede sahistamist, paberite krabinat, äratundmisrõõmu ("A näed, ma ei teadnudki, et SEE SELLE tegi!"), kohtumist vanade tuttavatega, mental note'ide salvestamist jms


Ei julge küll pead anda, aga tundub, et esiplaanil võiks delikaatselt köhatamas tuvastada Indrek Sirkli - antud näituse kuraatori, õppejõu ja Eesti kunstivälja lemmik-kujundaja (Martin Pedaniku kõrval)


Järgnevalt võib küll pea anda - fotol on täiesti selgelt äratuntavad (vasakult lugedes) Ralf Lõoke, Anders Härm ja Neeme Külm. Lõoke & Külm on mõlema näituse kujundajad. Külm & Härm istuvad koos EKKMi nõukogus. Külm & Härm & siinkirjutaja jaoks tundmatu noormees kannavad kõik musta. Lõoke & siinkirjutaja jaoks tundmatu noormees kannavad valget särki. Külm & Härm tunduvad olevat üleriietes. Lõoke & Külm eelistavad stilistilise võttena kanda kiilaspead, samal ajal kui Härm & siinkirjutaja jaoks tundmatu noormees seda ei tee. Lõoke & siinkirjutaja jaoks tundmatu noormees vaatavad maha. Külm & Härm vaatavad Reimo Võsa-Tangsood, kes on pildi taga. Kogu situatsiooni toetab Standard.


Mis oleks üks näituseavamine ilma networkimise ja sotsialiseerumiseta!

Kommentaare ei ole: