esmaspäev, november 06, 2006

Pictoplasma konverents

11. - 14 oktoober toimus Berliinis 2. Pictoplasma konverents "Get Into Character!", mis oli pühendatud kaasaegsele karakteri-kunstile ja -disainile (on contemporary character art and design). Tegemist on popkultuuri suunaga, mis ühendab endas graafilise disaini, illustratsiooni, animatsiooni, mänguasjatööstuse, heegeldamise ja mida kõikke veel.
4 päeva jooksul sai vaadatud animatsioone, külastatud umbes 30 galeriid, mis olid kõik seinast seina karaktereid täis topitud, kuulatud konverentsi, presentatsioone, kohtutud selle valdkonna staar-kunstnikega jnejne.
Edaspidi on plaanis üllitada ka pikem ja põhjalikum tekst saadud muljetest, senikauaks aga uudishimu kütmiseks pildigalerii:


karakter lahkub oma eelmisest (argi)elust

kõige huvitavam totaal-installatsioon ühes pisikeses korteris. terve korter oli täis ehitatud omamaailma, lehed põrandal, riidest puud ja seinamaalingud...

... ning kõikjal tillukesed trofeed.

vallutatud valge kuup

(teksti saab lugeda, suurendads pilti sellel klõpsates)

üks tuntumaid karaktereid - Gary Basemani loodud tüüp, keda ta kirjeldas kui oma üsna "naugthy`t" alter ego

kõigil väikestel tüdrukutel, kes ei tunne end päris tavalistena ning arvavad, et roosa on nõme, on võimalik samastuda Emily The Strange`ga - soft-gooti tegelasega, kes lippab ringi mööda surnuaedu oma musta kassiga ja teeb sarkastilisi märkuseid. Ülipopulaarse Emily seljataga on nüüdeks kogunenud suur tööstus, mis võimaldab neil väikestel tüdrukutel end varustada must-punase-valge karva lõputute akessuaaridega nagu pliiatsid, märkmikud, kotid jms.

hoovis piiluv hiigel-õhupall
pidu "Astu kontakti kõigi tegelastega!"

konverentsi lõpu-etendus, millel jaoks olid 2D tegelased 3Dsse tõlgendanud Berliini moetudengid ja tehtud septs koreograafia. üleelusuuruses tegelased olid väga lahedad ja suht sürr perfokas oli. tundus zhanri üks veenvamaid väljendusviise animatsiooni ja mänguasjade kõrval

ametlik ja rikkalik Pictoplasma kodulehekülg avaneb siit!

Tervitusi Berliinist tõid Maarin Ektermann ja Margus Tamm










Kommentaare ei ole: