esmaspäev, september 23, 2013

Näpuotsaga Gaultier`d

Maarin Mürk käis vaatamas Jean Paul Gaultier` loomingu suurt ülevaatenäitust Stokholmis Arhitektuuri- ja Disainikeskuses. Siit EPLi artiklist saab lugeda Gerly Tinni ülimat vaimustus-avaldust:http://www.epl.ee/news/kultuur/seks-korgmood-ja-korsetid-kaks-meelierutavat-naitust-stockholmis.d?id=66642207 
 
Oli tõesti näitusena väga huvitav, hästi väljamängitud blockbuster, kuigi kõrgmood eraldi diskursusena pärast selle vaatamist kuidagi rohkem erutama ei hakanud, pardon kõik fashionistad. Aga mõned nopped ikkagi:


Näituse kahtlemata kõige säravam idee oli "isiksustatud" mannekeenid - projetseeritud näod, mis vaatasid külastajaid, naeratasid ja flirtisid, vahepeal midagi rääkides, tekitades poodiumilt kostva jutuvadina. Elevust kui palju ja hetkeks oli natuke kõhe ka, kui tundus, et mannekeen tegi just silma! Mida?!


Monsieur ise oli ka külalisi tervitamas

Mitte pildi, vaid mannekeeni sisse minek...võib-olla hästi lähedalt moekunstniku loomingut puurides on võimalik jõuda järeldusele tema geeniuse saladuses?

Kitšialtar Kylie Minogue`le


Väga nunnud fotod Kate Moss`ist ja Kurt Cobain`ist. Üks on nagu habras graafiline lilleõis ja teine nagu lateksmantlis grunge-käpiknukk.


Moejoonistused Madonnale, wow.

Korsette!

Cindy Sherman...

... ja Linda Evangelista

Pane tähele...

Kauneid kleidisabasid

Erinevad haute couture maiuspalad tiirutasid nagu sushid lindil

Andunult kleidisaba alla piiluv alaealine

Milline elegantne varustus suitsetajale

Näha sai ka Gaultier` käsikirjalikult kinnitatud memoralibia-valikut a la "mina siin modellidega Pariisis shooti vaheajal natuke nalja tegemas" jne

Viisaka külalisena ei olnud Gaultier unustanud teha reveranssi ka vastuvõtja-maa ja selle kuulsaimate kodanike suunas

Punki...

...kirevaid sulgi...


... ja pärltikandis leopardeid! Mitte küll kõigile, aga neile, kes selle välja kannavad!

Haute couture tundus kohati ikka agu puhas butafooria-ladu

Mood massidesse ehk kuhu pista oma pea. Kusjuures Gaultier` kaubastamine oli üllatavalt tagasihoidlik ja üldse mitte eriti ahvatlev. Näiteks eelpool olnud foto Kylie Minogue`st oli plaktina müügil ilma sädeleva raamiseta - osa glamuuri läks kaduma ja ostma ei kutsunud, kuigi nii puhas kitš on ju seinapeal tore.


Kommentaare ei ole: