reede, jaanuar 19, 2007

Artishok toodab vol 2 ------ LIISI EELMAA


Videoinstallastioonid Y galeriis 16. - 28. jaan 2007
Avamine 16.jaan kell 17.00


Kahel nädalal presenteerib Y galeriis oma uuemaid ja seninägemata töid Liisi Eelmaa. Kergelt nihestatud dokumentaalidena üles võetud lood portreteerivad kohalikke karismaatilisi liidreid eri väljadelt; need "väljatõstetud" on kõik oma liigi tüüpilised esindajad: kunstnik on hull, sõjamees on patrioot, riigijuhil kaameraga kannul käia ei lubata ning rahva barrikaadiele viinud
tegelase sarm põletab veel 15 aastat hiljemgi. Tõstes uuritavad oma loomulikust elukeskkonnast ja toetavatest tugisüsteemidest välja ning lähenedes neile läbi taktikalise pehmuse, annab kaamera taga seisja soft enesepositsioneerimine lugudele aga nihkekihte juurde. Veenvad kaadrid on kätte saadud intervjueeritavat terroriseerimata, agressiivset juhtme-kokku-ajamis-strateegiat asendab objekti uje kompamine. Eelmaa lähenemine oma „materjalile“ on fragmentaarne ja irratsionaalne ning lõpuks on dokumentaalkaadrid kokku miksitud metafüüsilise maiguga ruumiinstallatsiooniks.

Eelmaa personaalnäitus on teine osa Artishoki poolt toodetud näituste sarjast, mille algus tehti lahti septembris 006 Billeneeve maalinäitusega Kultuurikatlas. Näitust toetavad Tartu Botaanikaaed, Tartu Kunstnike Liit, MoKS, Kultuurkapital ja Vanemuine.

Kuraator Maarin Mürk
artishok.blogspot.com

Margus Kiis, ygalerist
www.ygalerii.blogspot.com


Liisi

detail Leo Kunnasest

detail Yst

detail Yst


detail Y-st

Liisi ja Maarin


Y galerist Margus Kiis ja Liisa

Elnara Taidre ja Margus Tamm

Kommentaare ei ole: