teisipäev, jaanuar 02, 2007

UUS ALGUS!

(saluut neevemaalt)


Artishok tänab kõiki oma endiseid, praeguseid ja tulevasi kaasautoreid ja õnnitleb neid numbrimärgi vahetuse puhul! Eelnenud aasta võib lugeda pidulikult kordaläinuks - Artishok sisenes skeenele ning laiendab jõudsalt oma haaret.
Stay tuned!




Uuelt aastalt soovib Artishok:
a) rohkem kommentaare - kallis publikum, verbaliseerige end palun tihemini, et tekiks arutelu ja muud toredad asjad! Siitpoolt proovib teha ka kõik endast oleneva, et arutelu välja aretada...
b) palju väga head kunsti, millel oleks läbimõeldud/(meta)kriitiline/eneseteadlik ideeline keskpunkt ning rokkiv realiseering.
c) vähem nö. augutäidet - kunsti, mis kõneleb sinuga pealtnäha väga aktuaalsetel ja olulistel teemadel, aga teeb seda lähemal vaatlusel (näiteks näitusel teosega silmast-silma kohtudes) vaid pealiskaudsel/primitiivsel/abitul moel. Ja on tihti igav.
d) vähem eelnimetatud žanrist kirjutavaid kriitikuid, kes langevad assotsiatsioonide-lõksu ega saagi sealt enam välja ning teost/näitust ennast enam väga tähele ei panegi; s.t. ei analüüsi tegelikult, milline see töö välja paistaks ilma toetavate teoreetilis-kunstiteadluslike konstruktsioonideta. Tundub, et kriitik, kes ei jaksa oma teoreetilist pagasit õieti doseerida, on juba kulnud etteheide? Mulle näib, et see teema on ikka aktuaalne - ükskõik mida on võimalik "tihedaks" kirjutada.


Uue aasta esimesed plaanid:
jaanuari algul ilmub uus kultuuriajakiri Muusa, kust saab lugeda Artishoki alt väljastatud mitme nurga alt lugu rühmituse Avangard Kultuurikatlas toimunud installatsioonist-perfokast "Must lagi". Räägivad MARGUS TAMM, PÄRTEL TALL JA MARIA HANSAR-VERONIKA VALK.
13.-14. jaanuar, kell 11.00 - 20.00 linastub 90ndate kultuuriklubi raames Kumu fuajees Artishoki 10kordne skriiningprogramm. Lähem reklaam tulekul.
16.-28. jaanuar saab Y-galeriis näha II näitust sarjast "Artishok esitleb": oma esimese personaalväljapaneku avab LIISI EELMAA. Esimene näitus sellest sarjast oli Billeneeve maalinäitus Katlamajas, sept 06.

Tänu eelmainitud sündmuste ettevalmistustöödele on blogi tükk aega vaikinud, lähiajal saab ka see parandatud.




kohtume siis siin, ajakirja veergudel, näitustel, kinos, teatris ja kohvikus,
kõike paremat,
Maarin



3 kommentaari:

neeme raud ütles ...

häid jõule ja head uut aastat

Anonüümne ütles ...

H U A!

Anonüümne ütles ...

paluks konkreetselt:
mis oli pealtnäha aktuaalne
ja kes langes assotsiatsioonidelõksu