reede, veebruar 23, 2007

KTI Talvefoorum + Müsteerium!


KTI Talvefoorum 007 esitleb: KUJUNDITE TAASKASUTUS

+ Müsteerium


Aeg: 03. - 04. märts, Juuru


Kunstiteaduse Instituudi tudengite korraldatav Talvefoorum, mis toimub neljandat korda, püüab juurutada avalikku diskussiooni aktuaalsetest kunstiprobleemidest. Foorumi ülesehitus toetub kahele formaaditüübile - akadeemilisemale ettekandele ja interaktiivsust rõhutavale workshopile, mis peaks reaalajas lähendama kunstist rääkijaid ja kunstiloojaid.

KTI TF 007 koondub taaskasutamise temaatika ümber. Recyclingu mõiste on enamasti kasutusel keskkonnateadliku ja -säästliku mõtteviisi keskse terminina; vana materjal või ese pannakse uuesti ringlusesse, andes sellega talle uue elu. Sarnane protsess kehtib ka kultuurivaldkonnas, kaasaegne kultuur ongi defineeritav lõputute comebackide ja retorlainete kaudu. Kaasaegne kunst kasutab meetoditena kommentaare, repliike, tsitaate, remixe, tuunimist, pastishshe, brikollaazhi, hommagesid ning kogu kunstimassiiv muutub totaalseks palimpsestiks. Kujund paigutatakse uude konteksti ning peale viitamist olemasolevale tähendusele toimub ka uue mõtte lisamine.


I sektsioon uurib kordust kui kultuuri(lise) järjepidevuse alust, mis väljendub seaduspärastes kordustes ja igavestes tagasitulekutues läbi ajaloo, teatud kujundite ja mõtlemisviiside taastootmises ning oma identiteedi loomises läbi nende.
Esinejad: MAREK TAMM, DAVID VSEVIOV
Workshop: MIHKEL KLEIS
Modereerib: Mait Väljas


II sektsioon käsitleb nutikat tsitaati (tuunimist) kui kaasaegse popkultuuri ühe põhilist kommunikeerimisvahendit. Tuunimise mõistet, mis oli algul kasutusel vanade asjade "ägedamaks" tegemise meetodina, saab laiendada ka ideede taaskasutamisele muusikas, moes, disainis, kogu visuaalkultuuris.
Esinejad: TÕNIS KAHU, ANDERS HÄRM
Workshop: TAASKASUTUSKESKUS
Modereerib: Maria Juur


III sektsioon tegeleb tsitaadi kui ühe postmodernse kunsti põhilise meetodiga, mille tulemuseks on metateksti tekkimine, mida on võimalik lugeda läbi erinevate tasandite, produtseerides selle juures risomaatiliselt hargneva tõlgenduste võrgustiku.
Esinejad: ANNELI PORRI, KIWA
Workshop: PEETER LAURITS
Modereerib: Kati Ilves

IV sektsioon keskendub lähenemisviisile, mille iseloomulikuks jooneks on vihjete laenamine kogu
kultuuriväljalt ja leidude kokkumiksimine uueks terviklikuks kogemuseks, palimpsestiks.
Esinevad: JAAN RUUS, VIRVE SARAPIK
Workshop: JAAK RAND - IVAR RAVI - MART KANGUR
Modereerib: Elnara Maarin


KTI TF 007 toimub koostöös AIVAR TÕNSO korraldatava väljasõidu-muusikaüritusega MÜSTEERIUM, mis täidab TFi õhtuse kultuuriprogrammi.
Elusmuusikaga astuvad üles ALGORÜTMID, TEHNOLOOGILINE PÄIKE, REISIMUUSIKUD JA KRILL. MINIMA (Dortmund, Microcosm Music).
Plaadimuusikat valivad GALAKTLAN, AIVAR TÕNSO JT.




Tuusiku hind 125.-
(transport Tallinn-Juuru-Tallinn, majutus, 4x söök)
NB! Ühiskondlik buss väljub Estonia parklast 03. märts kell 10.00!



Ülioluline eelregistreerimine!
1 maksa 125.- hansapanka MTÜ KTI ÜLiõpilased a/a 221030210209
2 saada mail talvefoorum@artun.ee

Ülioluline nr 2 - kaasa magamiskott ja madrats!


KÕIK KÜSIMUSED JA VASTUSED --->
talvefoorum.artun.ee
talvefoorum@artun.ee


Kohtumiseni Talvefoorumil,
Maarin Ektermann, projekti koordinaator
maarin@artun.ee


Kommentaare ei ole: