neljapäev, juuli 05, 2007

Harjutused iseseisvaks eluks

EXERCISES ON ADHOCRACY

Aeg: 10.-16. juuli
Koht: Endine Rael Artel Gallery: Non-Profit Project Space
Lõuna tänav 20, Pärnu
Web: www.biennaleofyoungartists.org

"Exercises on Adhocracy" on avalik suvelaager, mis keskendub omaalgatusele ja rohujuure-demokraatiale kaasaegse kunsti kontekstis ning areneva kodanikuühiskonna tingimustes.

Nädalane mõttelaager koondab suvisesse Pärnusse rea kaasaegse kunsti väljal tegutsevaid omaalgatuslikke initsiatiive, et töötada selliste teemadega nagu sõltumatus ja autonoomia, koostöö ja kollektiivsus, kontra-avalikkus ning alternatiivsed majandusstruktuurid. "Exercises on Adhocracy" tegeleb kultuurilise ja poliitilise autonoomia võimalikkusega kaasaegses ühiskonnas. Mõttetöösse ja aruteludesse panustavad sõltumatud initsiatiivid, tuginedes oma praktikale ja kontekstispetsiifilisele kogemusele.

Mõiste "adhokraatia" on tuletatud ladinakeelsest väljendist ad hoc (e. k. kindlaks juhtumiks, selleks otstarbeks) ning kreekakeelsest verbist cratein (e. k. valitsema). Oma olemuselt on adhokraatia ühiskonna toimimispõhimõte, mis tugineb hierarhiavabadel ja hajutatud võimusuhetel.

Laagri toimumiskohaks on sihilikult valitud Pärnu, mis mängib Eesti kunstimaastikul silmapaistvat rolli omaalgatuslike initsiatiivide mitmekülgsuse poolest.

Osalevad initsiatiivid: ARTISHOK (kunstikriitika ajaveeb), Tallinn; K@2 (sõltumatu kultuuri- ja informatsioonikeskus), Liepaja; PRELOM (poliitika- ja kunstiajakiri), Belgrad; SEKCJA (võrgupõhine kunstiajakiri), Varssavi; SWOP NETWORK (kunstnike ühendus), Aarhus.

Kaasa teevad: Maarin Ektermann, Anna ?azar, Santa Mazika, Karol Sienkiewicz, Lise Skou, Jelena Vesic.

"Exercises on Adhocracy" on kolmas üritus sarjast "Public Preparation", mis on 2007. aasta oktoobris Tallinnas toimuva Noorte Kunstnike Biennaali avalik ettevalmistusfaas. ?Public Preparation? on rida informaalseid kohtumisi, mis üheaegselt moodustavad nii biennaali avalikult nähtava valmimisprotsessi kui ka avalikkust biennaaliks ettevalmistava haridusliku
iseloomuga sündmusteahela.

Mõttelaagri töö toimub inglise keeles.

PALUME KINDLASTI REGISTREERUDA aadressil publicpreparation(a)gmail.com.

Täpsemat infot ürituse programmi kohta leiab võrguaadressilt
www.biennaleofyoungartists.org

Suvelaagrit korraldavad:
Rael Artel (Noorte Kunstnike Biennaal, "Public Preparation")
moskva80(a)moskva80.com

Airi Triisberg ("Public Preparation")
airi_triisberg(a)yahoo.com

"Exercises on Adhocracy" saab teoks tänu Eesti Kultuurkapitali, Pärnu Linnavalitsuse ja Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi lahkele toetusele.


Kommentaare ei ole: