teisipäev, veebruar 19, 2008

TRANSLOCAL EXPRESS. JUBILEE EDITION


Aeg: 21.–23. veebruar 2008
Koht: Okupatsioonide Muuseum, Toompea 8, Tallinn

“Translocal Express. Jubilee Edition” on järjekordne rahvusvaheline seminar "Public Preparation" sarjast, mis vaatleb kaasaegse kunsti ning üha süvenevate natsionalistlike meeleolude suhet Euroopa idapiiril – Helsinkist Istanbulini.
Kuigi endises Ida-Euroopas mäletatakse rahvuslikku vastupanu sotsialistlikule süsteemile peaasjalikult positiivses valguses, on tänapäevasele Euroopale iseloomulik natsionalistlike meeleolude tugevnemine alarmeeriv nähtus, millega kaasneb üha sagedamini ksenofoobia ja rassism. Natsionalismi kriitika on iseäranis päevakohane kasvava postkoloniaalse migratsiooni kontekstis. Et kultuur on väli, millelt tihtipeale oodatakse rahvusliku identiteedi toetamist, seisab kultuuriinimeste ees vastutus suhestuda kriitiliselt valitseva natsionalistliku diskursusega.
“Translocal Express. Jubilee Edition” leiab aset vahetult enne Eesti Vabariigi 90. aastapäeva tähistamist, et juhtida tähelepanu Eesti ühiskonnas valitsevale kitsalt rahvuslikule mõttelaadile
ning tähistada alternatiivseid väärtusi, mis iseloomustavad kaasaegset ühiskonda globaalse demokraatia ajastul.
Seminaril käsitletakse järgmisi teemasid: kultuuriline natsionalism ja neoliberaalne majandus, Balti rahvuslus ja postkoloniaalne situatsioon, globaliseerumine ja migratsioon, kultuuriline vastupanu. Oma loomingut tutvustavad mitmed kunstnikud.


Osalejad: Sezgin Boynik, Istanbul; Charles Esche, Eindhoven; Annie Fletcher, Amsterdam/Eindhoven; Minna Henriksson, Helsinki/Istanbul; Flo Kasearu, Tallinn; Karolis Klimka, Vilnius; Eléonore de Montesquiou, Berliin; Joanna Rajkowska, Varssavi; Maria-Kristiina Soomre, Tallinn; Marko Stamenkovic, Amsterdam/Belgrad; Tomas Tomilinas, Vilnius.



Täpsem programm peatselt üleval veebiaadressil

www.publicpreparation.org



Seminar toimub inglise keeles.



Seminaril osalemine on tasuta, ent palume oma osavõtust teatada e-maili teel aadressil

info(at)publicpreparation.org



Seminari korraldab “Public Preparation”:

Rael Artel

moskva80(at)moskva80.com

+37256229213



Airi Triisberg

airi_triisberg(at)yahoo.com

+37256565953

”Public Preparation” on teadmisteloome platvorm, mis sai alguse 2007. aasta veebruaris. Algselt oli “Public Preparation” rida informaalseid kohtumisi, mis moodustasid Noorte Kunstnike
Biennaali (Tallinn, 2007, kuraatorid Rael Artel ja Anneli Porri) avalikult nähtava ettevalmistusprotsessi. Pärast Noorte Kunstnike Biennaali näituse sulgemist jätkab “Public Preparation” iseseisva projektina.



“Translocal Express. Jubilee Edition” leiab aset koostöös Van Abbemuseumiga (Eindhoven, Holland) partnerüritusena projektile “Be[com]ing Dutch” (2006–2008).



Seminari toetavad Eesti Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital ja Euroopa Liidu programm "Kultuur”.

Kommentaare ei ole: