reede, jaanuar 30, 2009

tulekul Kriitikavabrik!

plakat käib suuremaks lahti, näeb rohkem lugeda, aga lühidalt:

Lemmit Kaplinski on Tartu Kunstikuu raames korraldada võtnud neljast kohtumisest koosneva õpitubade sarja, kuidas kirjutada kriitikat. Nii et midagi siis neile, kes külastavad kultuuri ja kellel tekib selle kohta mõtteid. Mille kohta neile vahel tundub, et võiks ka neid mõtteid kuidagi väljendada. Kuidas, kust ja kuhu alustada - sellele võiksidki need neli kokkusaamist vähemalt mingil määral vastata.
Etteruttavalt võib muide öelda, et Artishoki on korraldada neljas ehk kõige viimane raund ja keskenduda tahaks omaalgatuslikule meediale ehk DIY perioodika.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See on tore, et üritusele registreeruda saab ja tore on teada, et registreerunud saavad kingituse, aga veelgi toredam oleks teada midagi täpsemat ka ürituse enda kohta. Võluri koduleht ei tee just palju targemaks (teadanne, et arutletakse kriitika üle, on täpselt sama informatiivne kui öelda,et avatakse näitus, kus näidatakse kunsti). Tänu Artishokile teame nüüd, et tegelikult on neli teemablokki ja et neljas tegeleb DIY meediaga, aga eelneva kolme bloki sisu jääb ikkagi läbitungimatu saladuselooriga kaetuks. Ja Tartu kunstikuu lehekülg suudab väljakokutada ainult üüksikuid arusaamatuid silpe.

Suu on selleks et rääkida, käsi on selleks et lahtikirjutada!

Andy War

Anonüümne ütles ...

Andy kriitika on mõistagi õigustatud - kuid samas ei hakka ma ka väitma, et teatav lakoonilisus ja lööklausete tasandile jäämine ei olnud mitte taotluslik.

Päris nõus pole ma aga sellega, et kriitikast rääkimine ei ole adekvaatne ürituse kirjeldus. Fakt, et Kunstikuu raames toimub kriitikaseminaride seeria, mille üheks väljundiks on Kunstikuu ülevaatekogu, peaks sisaldama piisavalt informatsiooni ja uudisväärtust, et mitte vajada täielikku kavalehte.

See selleks - nüüdseks on Võluri leht täienenud mp3 salvestustega teisipäevastest esinemistest. Kuulata saab ka otse online. Muud infot lisandub jooksvalt, sh järgmine esinemine (etteruttavalt: Heie Treier, Ants Juske, Al Paldrok 13. veebruaril)

Anonüümne ütles ...

Lemmit on siuke taskuhäälingu vanaisade eesvedamisel väljatöötatud mõnus ja paduprimitiivne, aga toimiv vabavaraline tarkvara jupp nagu Levelator
See tõstab ilma mingi kasutaja poolse vaevata väga efektiivselt helitugevuse -2db peale, siis on võimalik neist salvestustest midagi ka kuulda.