neljapäev, veebruar 19, 2009

Kultuurikahurid kriitikavabrikus!

Reedel, 20. veebruaril kell 1700 Y galeriis.
Kriitikavabriku töölisnoored lõpetavad rääkimise ja lasevad kõneleda kahuritel. Aitab sõnadest, käes on tegude aeg! Kunst viib kriitiku barrikaadidele! Kohale tuuakse datakahur, mida laevad kogenud suurtükiväelased Eha Komissarov (KUMU, programmijuht ja kuraator) ja Jelena Grigorjeva (TÜ semiootika, vanemteadur ja lektor).

Sihtmärkide valimisel ja tulekäskude andmisel on abiks välisinstruktor Denis Soloviev-Friedmann. Denis tegutseb Peterburis, Tel-Avivis ja Berliinis kuraatori, kunstikriitiku ja semiootikuna. Tema töid on avaldatud väljannates Grammophon (UK), Theory and Critics (Iisrael), Theory of Fashion (Venemaa) jne. Ta on olnud kaasautor mitmete rahvusvaheliste visuaalkunsti projektide juures.

Osa väljaõppest toimub inglise keeles.

Kriitikaseminaride sari “La Fabrique Critique” toimub Tartu Kunstikuu raames igal nädalal veebruaris. Oma erialas pädevad esinejad tutvustavad (kunsti)kriitika probleeme ja ülesandeid. Eesmärgiks on ärgitada noori kultuurihuvilisi kirjutama arvustusi ja ülevaateid Kunstikuu
sündmustest. Laekunud töödest moodustatakse ning antakse välja Kunstikuu ülevaatekogu.

Senised esinejad: Ants Juske (EPL), Indrek Mesikepp (Looming), Al Paldrok (Non Grata), Heie Treier (Kunst.ee), Mart Velsker (TÜ).
Lisainformatsioon ja eelmiste kohtumiste lindistused aadressil:
http://www.v6lur.ee/lafabrique
Võimalus liituda arutelu jätkamiseks meilinglistiga!

Kommentaare ei ole: