neljapäev, oktoober 08, 2009

Kaasaegne kunst Skandinaavia kultuuripoliitikas

Kallid kolleegid, kallid kaasvõitlejad!

Kutsun teid kõiki kuulama ja aktiivselt osalema sel reedel, 9. oktoobril algusega kell 12 Kumu kunstimuuseumi auditooriumis toimuval seminaril teemal "Kaasaegne kunst Skandinaavia kultuuripoliitikas".

Kuigi see teema võib esmapilgul tunduda meie kohaliku konteksti jaoks kõrvaline ja probleemid kättesaamatult ja kadestamisväärselt kauged - sest RAHA on "neil" "meiega" võrreldes ju NII PALJU ja kunsti positsioon ühiskonnas NII PALJU parem -, siis laiemas plaanis oleme me ikkagi samas paadis. Kumu on külla kutsunud kaasaegse kunsti praktikud, kellest paljudel on erinevates Põhjamaade juhtivates institutsioonides töötamise kogemus. Vaatame kaasaegse
kunsti maailmale, rahastamisele ja riikidevahelisele koostööle, aga samas ka üksiku kunstniku tasandil toetussüsteemide toimimisele ning viimasel ajal toimunud muutustele. Püüame kohaneda muutuvas maailmas ja kriitilise pilguga analüüsida valitud suundi. Uskuge mind, see kõik ei ole Eesti kohalikust situatsioonist valgusaastate kaugusel - ükskõik millise eelarvega, me kõik opereerime selles samas maailmas. Uurigem välja, mis siis ikkagi on see, mis teeb Skandinaavia kaasaegsete kunstnike elu nii mõnusaks, nii põnevaks, nii edukaks. Selleks, et olla pisutki teadlikum, hankida infot, inspiratsiooni ja miks mitte õppida teiste vigadest - kutsun kõiki üles tulema reedel Kumusse ja lõpuks maha pidama ühe tõelise kultuuripoliitika alase diskussiooni. Ma arvan, et meile kõigile on seda väga vaja.

Meie maailm on natuke ka meie endi teha!

Lugupuidamisega,

Maria-Kristiina Soomre
Kumu kuraator

----------------------------------

Ürituse pressiteade


Seminari kava:
(seminari töökeel on inglise keel)

12:00 Seminari avasõnad. Sirje Helme, Eesti kunstimuuseumi peadirektor

12:15 "Invited by Swedish Institute" Sirje Helme, Eesti kunstimuuseumi peadirektor

13:00 "No More Nordic Art" Anders Kreuger, Malmö Kunstiakadeemia rektor

13:45 "From the Valley to the Stars" Karolin Tampere, vabakutseline kuraator

14:30 Kohvipaus

15:00 "Pissing on Nordic Miracle" Power Ekroth, kuraator, kriitik, ajakirja "SITE" toimetaja

15:45 "Under Re-Construction: Time after Post-isms." Marita Muukkonen, vabakutseline kuraator

16:30 Diskussioon



Kommentaare ei ole: