neljapäev, mai 06, 2010

VÕIMust!


Artishok toodab:
KUNSTIMINISTEERIUM 2010: VÕIM KUNSTIVÄLJAL
15 mai
Rüütelkonna hoone, Toompea, Tallinn
Maratonkonverentsi algus 12.00

Esinevad: Marek Tamm, Raivo Kelomees, Anders Härm, Kati Ilves, Maria-Kristiina Soomre, Margus Tamm, Rael Artel, Maarin Mürk, Indek Grigor, Elin Kard, Gert Raudsep, Airi Triisberg, Sirje Helme jt.

Kunstiministeerium on aruteluplatvorm, mis 2010. aastal leiab aset juba seitsmendat korda (toimudes esimesed viis aastat KTI Talvefoorumi nime all). KM tugineb veendumusele, et järjepidevalt avaliku arutelu korraldamine on ülimalt vajalik, pakkumaks kohalikule kunstimaailmale võimalust enda toimimismehhanisme reflekteerida ning anda võimalus kaasa rääkimiseks laiemale ringile. Eesmärgiks ongi elavdada kunstist kõnelejate ja kunsti loojate dialoogi, et vähendada nende vahelist distantsi, esitada küsimus kunsti kohast Eesti ühiskonnas ning analüüsida kunstimaailma sisemisi struktuure. Kunstiministeerium püüab juurutada avalikku diskussiooni aktuaalsetest kunstiprobleemidest, kaasates ka laiema kunstiavalikkuse.


Kunstiministeerium 010 koondub võimu problemaatika ümber. Sealjuures ei ole tähelepanu all mitte kunstivälja suhted teiste väljadega, vaid just võimuküsimus kunstivälja enda sees. Laiema konteksti kunstivälja küsimustele loovad võimumehhanismide küsimused väikestes kogukondades ning üldisemalt kultuurieliidi omavaheliste suhete käsitlused. KM otsib vastust küsimustele, kuidas kujunevad hierarhiad ja võimusuhted kunstimaailmas kaasajal, kellele kulub võimalus kaasa rääkida kunstis oluliste küsimuste üle otsustamisel jne. Lisaks veel kunstist kirjutamise problemaatika ning kunstiajaloo kirjutaja võimupositsioon: kui adekvaatne on kunstiajalugu? Kes kirjutab kunstiajalugu? Miks ja kuidas kunstiajalugu „ümber kirjutatakse“? Milline on kuraatori võimupositsioon kaasajal?

Räägime!

KM tänab:
EKA - maja
Kulka - esinejate honorarid
Klassikaraadio - ettekannete lindistus

Kommentaare ei ole: