pühapäev, oktoober 24, 2010

Duul 2010



15. oktoobril avas galeriis Loop näituse maalikunstnike rühmitus Duul.
http://www.loooooooooop.blogspot.com/

Duul astub seekord üles koosseisus Mihkel Ilus, Rauno Thomas Moss, Peeter Krosmann, Nadežda Tšernobai ja kuraatorina Indrek Grigor.

Loop kui projektiruum on väga ambivalentne keskkond. Duuli näituse puhul üritasime sellest aga maksimaalselt taanduda. Lähenedes galeriile kui ajaloolisele hoonele, eemaldasime varasemate projektide jäljed ja paljastasime hoone Loopi eelse ilme, mille säilinud detaile hoone väliskülgedel ka eksponeeritakse. Oma arhitektuuriliselt lahenduselt ei ole Loop kui näituse pind kaasaegne modernistlik galerii, ent seda enam olid hoone isikupärane ilme ja ruumidest hõnguv dokumenteerimata ajalugu, näituse koostamisel olulisteks inspiratsiooni allikateks.

Nii Loopi kui Duuli iseloomustab keeruline ja fikseerimatu autorlus, aga samas on mõlemal projektil temaga ühinenuist sõltumatu sihina eesmärgiks luua visuaalne keskkond ja väljund mida nad mujal leidnud ei ole. Nii professionaalsus kui kunsti avardatud piirid on institutsionaalsel kunstiväljal liiga selgelt piiritletud, et me sinna mahtuda saaksime. Duuli paigutumine Loopi profiili on aga mäng alternatiivmõõtmega, mis võimaldab kunstnikel suhestuda etableerunud kunstikoodidega.

Näitus on Tartu Kunstimajas avatud 1. Novembrini
igapäeav 12:00-18:00



















Kommentaare ei ole: