teisipäev, november 02, 2010

Kunstikriitika lugemisgrupp alustab!

Sel kolmapäeval, 03. novembril kell 18.00
MÄRZ projektiruumis (Olevimägi 7)

alustab AICA Eesti ja Artishoki algatusel kunstikriitika lugemisgrupp. Lugemisgrupi eesmärgiks on valitud tekstidele toetudes arutada erinevate võimaluste üle kaasaegses kunstikriitikas, rääkida kunstikriitika põimumisest erinevate kirjutamisviisidega ning läbi selle ka kunstikriitika positsioonist. Lugemisgrupp on algatus, mis püüab valdkonnaga järjepidevalt tegeleda ning luua aruteluplatvorm. Lugemisgrupi teemad on avatud ning välja on võimalik pakkuda tekste, sõlmitusi, case studysid jms.

Esimesel kohtumisel arutatakse äsja särava kunstikirjutuse eest Clark Prize`iga pärjatud Hal Fosteri sissejuhatavat teksti raamatust "Return of the Real":
http://books.google.com/books?hl=en&lr=&id=Yl9oCT0fTVQC&oi=fnd&pg=PP11&dq=hal+foster&ots=EU86HbuSB_&sig=p4ENDAuml_hgh_hbKy9VDG-nzNc#v=onepage&q&f=false

Raamat füüsilisel kujul olemas nii EKA, TLÜ kui EKM raamatukogudes.

Ja täiendavalt ajakirja October 100. numbris ilmunud kunstikriitika teemaline ümarlaud aastast 2001, kus osalesid George Baker, Rosalind Krauss, Benjamin Buchloh, Andrea Fraser, David Joselit, James Meyer, Robert Storr, Hal Foster, John Miller ja Helen Molesworth.
Selle teksti saab virtuaalsel kujul kätte, kui kirjutada adrenaliina@gmail.com


Olete oodatud,
kohtumiseni MÄRZis!
marzprojekt.wordpress.com

Kommentaare ei ole: