kolmapäev, oktoober 19, 2011

Eesti kunsti ground zero?

Andreas Trossek soovitab minna vaatama näitust Eesti Kunstiakadeemia tühjal krundil (NB! Ainult kuni 22. oktoobrini ja näitus avaneb alates kella 7-st õhtul)!


LOE EDASI:

Olgem ausad, howquicklyjumpingdaftzebrasvex kõlab esmanimetamisel nagu mingi ingliskeelne pangramm (kõiki tähestiku tähti sisaldav lause), aga tegelikult on see lihtsalt üks järjekordne fiktiivne autorinimi – tüüpiline põgenemiskatse kunstiteoste lahtiseletamisel enamasti kasutatavast biograafilisest autorifunktsioonist. Pressiteate järgi on see „Tallinna ja Moskva taustaga kollektiivkunstnik“, kelle näitus on ingliskeelse pealkirjaga „Situation of Artistic Discussion“. Mis on siin oluline, on see, et see kollektiiv on püstitanud EKA lammutatud vana hoone asemel praegu haigutavale tühermaale üpris huvitava installatiiv-kontseptuaalse ekspositsiooni, ja rohkem pole nagu kohalikule kunstikiibitsejale vajagi – paiga atmosfäär teeb ära ülejäänud töö.

Näitusel ei olnud ametlikku avamist, aga tuleb lõpetamine. Näitus on olnud lahti vaid loetud päevad ja on jätkuvalt lahti veel 22. oktoobrini, sest näituse autorid ei ole ise kuuldavasti veel näituse „tulemusega“ rahul ja ka teiste isegi veel abstraktsemate põhjuste pärast. Millised need on, saab küsida kohapeal.


NIISIIS:

Näitus: Situation of Artistic Discussion*
Autor(id): howquicklyjumpingdaftzebrasvex
Asukoht: Tartu mnt 1, sissepääs Tartu mnt poolt musta välistrepi kaudu.
Aeg: Avatud iga päev alates kell 19:00 kuni viimase külastajani.*
(generaatori tankimine 20:30-20:35, 22:35-22:40 jne)
______________________________________

* näituse pealkirja võimalikud eestikeelsed tõlked:
- 'kunstiarutelu olukord'
- 'olukord arutelus kunsti üle'
- 'olukord kunstiilma arutelus'
- 'olukord kunstiarutelus'
- 'seis kunstiarutelus'

Подобно пастуху, не ведающему числа овец в его несчетном стаде, но тотчас замечающему отсутствие даже одной, художник c трепетным и внимательным неведением относится к земле, на которой нашел себя.

______________________________________

Erilised tänud: Absolut Metal Group, Allan Tõnissoo, Alla Tulina, Hans-Gunter Lock, Helen Unt, Igor Tulin, Jaanika Arum, Kaido Ole, Kalev Sekk, Kirke Kangro ja Raja 11, Maike Heido, Maksim Saber, Peep Rosenberg, Sergei Nemo, Vassili Sorokin (Multivara)

Lähem info näituse kohta:
howquicklyjumpingdaftzebrasvex.com
howquicklyjumpingdaftzebrasvex@gmail.com
+372 53069901

Kommentaare ei ole: