esmaspäev, jaanuar 09, 2012

Just Kids / Noorus on ilus aeg



Laupäeval 7.jaanuaril, kell 19 avati galeriis Noorus III Tartu Rahvusvahelise Graafikafestivali noortenäitus Just Kids / Noorus on ilus aeg.

Noortenäituse kuraatoriteks on kutsutud Marko Nautras ja Tõnis Kenkmaa, mõlemad Eesti Kunstiakadeemia õppejõud ja õppemeistrid. Puutudes oma töös pidevalt kokku üliõpilaste juhendamisega ja nende loominguga on kuraatoritel hea ülevaade hetke suundumustest graafikas ja pildikultuuri tähtsusest noorte igapäevasuhtluses. Noortenäituse koostamisel lähtutakse Eesti noorte loomeinimeste uutest ideedest ja eneseväljendamise soovist kiirelt arenevas kommunikatsioonivõrgustikus. Näituse pealkirjaks Nooruse galeriis on "Just Kids" ning graafika väljapaneku fookuses on aktiivsed noored kunstnikud, kellel on oma mänglevad tõlgendused ühiskonnaprotsessidele.
Osalevad kunstnikud: Pavel Grebenjuk, Käll Haarde, Jevgeni Krassi, Mariliis Oksaar, Mihkel Oksmann, Ats Parve, Ott Pilipenko, Anna-Liisa Rajamart, Ahti Sepsivart, Aap Kaur Suvi, Nora Särak, Marta Vaarik, Taavi Villak. Kuraatorid: Tõnis Kenkmaa, Marko Nautras.

Noortenäituse lõpupidu 21.01.2012 kell 16.00 on ühtlasi III Tartu
Rahvusvahelise Graafikafestivali avapidu!

Näitus jääb avatuks 21.jaanuarini.

Galerii Noorus asub Tartus, Riia 11. Galerii on avatud T-L kella 12-19.
Näituse külastamine on tasuta.

Lisainfo:
Galerii Noorus
7349954
galerii@artcol.ee

6 kommentaari:

Fideelia ütles ...

Käisin vaatamas. Moskvataguse tühermaa projekt oli äge, autorit kahjuks ei mäleta. :)

Indrek ütles ...

Selle projektiga oli minu põhiline probleem (uskuge, isegi mina ei usu, et mul kui düsgraafil selline küsimus võis tekkida), et kas kirjavead olid teadlikud, või olid tekstid lihtsalt kiiruga tehtud ja toimetamata? Tahtlikuse kohta tundusid vead liiga vähe võõrkeele spetsiifikat evivat.

lassebosse ütles ...

Mulle meenub sellega Oscar Wilde`i hauamonument Pariisis, mis on üleni täis musitatud ja mida linnavalitsus hiljuti jälle huulepulgast puhastas.

PS Noorus on ilus aeg.

Ketsu ütles ...

Jevgeni Krassi on Moskvataguse projekti autor. Kui ta paar aastat tagasi Akadeemiasse astus ei rääkinud ta pea sõnagi eesti keelt.
Minu silmis on ta suure arengu teinud, ning mis puudutab kirjavigu siis annab see tööle pigem juurde, mitte ei tee halvemaks.


muah-muah-muah

Anonüümne ütles ...

Jess, kui eile Rüütelkonna hoones müttasin ja graafikute juurde sattusin, siis tutvustati mulle seal ka Jevgeni Krassi töösid, mis lõid päris pahviks, hüüdsid avaldamise järele. Loodetavasti uus Müürileht seda ka teeb.

Artikuulerimata kirjakeel meenutas mulle mu Peterburi kladesid, kuhu oigamisi vaheldumisi kirillitsate ja ladina tähtedega loenguid üles kirjutasin; solidaarsuspuhang.

/
Indrek, kas sa ei tahaks Müürilehte sellest näitusest kirjutada?

Gregor

Indrek ütles ...

Gregor, lubasin end juba Sirpi, koos maaliosakonna magistrantidega kel Y galeriis näitus, mis on muideks samuti täis üllatusi!
(Düsgraafina tunnen solidaarsust iga kirjaveaga :-)