esmaspäev, september 09, 2013

Tõde ja glamuuri Tartu moodi

Mõned päevad tagasi avanes Tartus mitmepäevase sündmusteahelega järjekordne ART IST KUKU NU UT, mis kaubamärgina eraldi tutvustamist ilmselt ei vaja. Artishokki jõudsid Maria-Kristiina Soomre jäädvustused neljapäevast, Maarin Mürk vaatas toimunut piltidelt ja lisas omad kommentaarid.

Get your attitude right before coming to Tartu!


PRADA PRAVDA Nooruse galeriis. Suured poeakanad on kunsti näitamiseks mitmekordselt hea valik - inimesed on harjunud windowshoppama, miks siis neile mitte midagi kriitilisemat allaneelamiseks pakkuda. Lisaks mõjuvad suured aknapinnad tõsiseltvõetavalt, kuna kõik teavad, et when capitalism talks you listen. Kadi Estlandi installatsioon.
Rõõmus kuraator ja reklaamauto
Tartus avati mitu uut Prada kauplust. Burberry, Hilfieger jms - tehke järele!
Dan Perjovschi, word!
Harjutused iseseisvaks eluks: KUKU NUNNU kuraator Marika Agu koristab veel kunstiteoste ümbert siit nurgast ja sealt nurgast, kuni kadus täielikult.
Leia pildilt TKM hoogustunud tootearendus! Eksklusiivsed T-särgid ja luksuslik aksessuaari-bränd PRAVDA (veel ei saa soetada) ning vähem-eksklusiivsed vanadest reklaamidest kotid (ostke kõik) - need on ainult mõned võimalused, kuidas kaasaegset kunsti massidesse viia!
Leia piltidelt 10 erinevust!
Lose a letter, gain a word


Tanel Randeri installatsioon
Vahel võtab tõde nägu krimpsutama
Glamuur ja girlpower asub ilmselgelt Tartus!
Tähelepanu, valmis olla, start! Kõik, kes te olete erinevatel avamistel tavapärasest rohkem kaameraid märganud - jah, see on tõsi! Tulekul on uus kunstisaade! Jälgige reklaami!

Kunstihuvilised on moodustanud aupakliku ringi Viltuse maja ette. Või hoiavad igaks juhuks turvalist distantsi. Äraootavad hetked. Pinge kasvab.
Pärast pidulikku avamist on vallandunud kergendus, rõõm ja sõprus.
Kunagi tekitasid Flo Kasearu, Aet Ader, Grete Soosalu ja Andra Aaloe nö kunstlikult saba Tallinna Kunstihoone ette, soovides oma sõnade järgi luua kasvõi korraks olukorra, kus kaasaegene kunst on nii populaarne, et selle pärast tuleb sabas seista. Tartus ilmselgelt selliseid probleeme ei ole, nii et lubage esitleda - autentne järjekord kunsti juurde pääsemiseks! Ja tegemist pole isegi Enn Kunila kollektsiooniga!
Kujundaja Mikk Heinsoo ja kuraator Rael Artel on võtnud hetkeks aja maha, et ART IST KUKU NU UTi värsket trükist lehitseda: "Näed, ja siis selle asja ma panin siia, see nägi siin parem välja ja..."
Kris Lemsalu Y-galeriis
mmmmm....veel glamuuri....veel tõde....
(ja nüüd guglunkilikult sisistades kõik koos) ... my precious ...




Kommentaare ei ole: