teisipäev, jaanuar 22, 2008

Kunsti rahastamise mõttepark

(klõpsates näeb suuremalt + päevakava!)



Sel neljapäeval, 24. jaanuaril kell 11, täpselt kuu aega enne vabariigi aastapäeva algust, toimub Kultuurikatlas (Põhja pst 27A) järjekordne mõttepark, millel arutletakse kaasaegse kunsti rahastamise ja selle tulevikuperspektiivide üle.

Vaadeldakse kunsti rahastamist laiemalt kultuuripoliitika raamistikus, kaalutakse riigi ja erasektori poolseid kunsti rahastamise viise, motiive ja sellega seotud probleeme.

Mõttepark uurib olemasolevaid kunsti rahastamisviise ja seadusandlust, kunstiga seotud riiklike institutsioonide, suurettevõtjate, metseenide ja kunstikogujate huve ning nägemusi. Ja mõtestab kaasaegsesse kunsti toetamise/investeerimise tähendusi.

Kuidas on kunstipoliitika ja rahastamine korraldatud mujal maailmas? Kuidas on sellega seotud
kultuuripoliitikauuringud? Millised tingimused ja missugune keskkond on Eestis erasektorile kunsti toetamiseks loodud? Mõttepargil kõnelejad esindavad teoreetilisi ja praktilisi nägemusi, kunsti rahastamisest ja kunstipoliitikast.

Esinejad: Anu Kivilo, Piret Lindpere, Karlo Funk, Armin Kõomägi, Mari Kartau, Kaja Kaasik.

Seminarile eelneb Tallinna loomemajanduse visiooni uuringu tutvustus (kell 10-11), mille viivad läbi Katri Ristal, Veiko Jürisson ja Külliki Taffel.


Mõtteparki korraldavad Margaret Tali ja Maarin Ektermann koostöös Kultuurikatla ja Tallinna loomemajanduse visiooniprojekti komisjoniga.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tagurpidi pilt? The money flows from the top down, not the bottom up.

neeme raud ütles ...

artworld is a superstructure builded on economic basis