kolmapäev, veebruar 06, 2008

Kultuurijaam

KULTUURIJAAM. MoKSi nädal tARTu kunstikuul 11.-17.veebruar 2008

Kultuurijaam asustab olemasolevad kultuurikeskused Tartu linnas ja muudab nad nädalaks ajutisteks “jaamadeks”. Iga jaam võõrustab avalikkusele suunatud töötuba, näitust, ümarlauda, kontserti või muud tegevust ja neid tegevusi viivad ellu kunstnikud kodu- ja välismaalt.

Kultuurijaama esimene reis väljub Kunstijaamast, esmaspäeval 11.veebruaril kell 12 Tero Nauha töötoaga Linnasõlmed. Kultuurijaama lint lõigatakse läbi sama päeva õhtul kell 18 Keskjaamas (ehk Y galeriis). Siit edasi algavad mitmed põnevad reisid, reisiplaani leiate võrgust aadressil moks.ee/kultuurijaam.

Töötubades osalemine on tasuta ja neis on vaid piiratud arv kohti. Sellepärast on soovitav huvilistel eelnevalt registreeruda tel 58 060 083 või kultuurijaam@moks.ee või väisata infopunkti Keskjaamas.

Kultuurijaam saab teoks tänu partneritele P.O.T.T, Artishok, Maailmafilm, Taidekoulu Maa (Helsinki), Genialistide Klubi, Tartu Kunstnike Liit, Y galerii. Kultuurijaama toetavad Tartu Kõrgem Kunstikool, Tartu Linnavalitsus, Eesti Kultuurkapitali Kujutava ja rakenduskunsti sihtkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu, Haridus- ja Teadusministeerium, Tartu Kultuurkapital.

Head reisi,
http://moks.ee/kultuurijaam


KULTUURIJAAM:
Keskjaam (Y- galerii) - see on koht Tartu südalinnas kus avalikkus saab Kultuurijaama kohta infot, siin saab registreeruda töötubadesse, kaeda näitust “Sündmuste arheoloogia”, panustada kunstivahetuskeskusesse, osaleda kunstnikke ja antropolooge kokkutooval ümarlaual, siin saab Kultuurijaama lõpus kaeda nädala jooksul tehtut.

Kunstijaam (Tartu Kunstimaja) - See on tegevuskunsti töötoa baas (juhendaja Tero Nauha). Siin toimuvad ka teised Kunstikuu sündmused.

Helijaam (Genialistide Klubi) - Siin teevad pesa Läti, Ameerika, Prantsuse, Eesti ja Soome helikunstnikud. Patrick McGinley, Maksims Shentelevs ja Laura Naukkarinen juhendavad siin helitöötubasid. Heli-inimeste reis Tartusse päädib kontserdiga (15.02.2008).

Art Security - See on mobiilne üksus. Rühm aktiviste, kes 24 tundi ööpäevas ja 7 päeva nädalas viivad kunsti rahvani.

Tootmisjaam (Ujula 1a) - see on MTÜ Ruumilabor Eeter (aka P.O.T.T) ateljee endises ARSi tootmishoones. Siin on Art Security peakontor, kust koordineeritakse ja valmistatakse ette selle mobiilse üksuse tegevusi. Siin on video- ja helidokumentatsiooni töötoa baas.



Kommentaare ei ole: