esmaspäev, veebruar 08, 2010

Kriitik psühhoanalüüsis. Vestlus dr. Kiwaga

Vestlus dr. Kiwaga on esimene saade sarjast Kriitik psühhoanalüüsis, kus kriitik käib erinevatele kunstnikele kurtmas end vaevavaid traumasid ja probleeme. Esimese teraapiaseansi osaliseks sai Indrek Grigor, kellel õnnestus saada dr. Kiwa vastuvõtule viimase ajutises kabinetis Y galeriis näituse 0-protseduurid raames.



Vestluse täispika versiooni vaatamiseks voldi postitus lahti:



5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

whistle operative dpcdsb impetus canadapharma consider lpph slope bois small privateering
lolikneri havaqatsu

lassebosse ütles ...

Ekstra kompliment teaserile!

lassebosse ütles ...

PS Uue sarja nimes on mõnusat ambivalentsi. Paluks kommentaari. PPS Kas Tartu Möliseb ikka jätkab?

Indrek ütles ...

1. Avastasin Kiwaga salvestatud vestlust monteerides kui julmalt see küsija (tegelikult tahaks küsija jutumärkidesse panna) enese isiku iseärasusi paljastab ning kuivõrd hästi Tartu möliseb formaat seda enesekriitiliselt reflekteerida võimaldab. Sõnaga Kriitik psühhoanalüüsis on mõeldud enesekriitilise reflektsioonina, millel ennekõike enesepuhastuslik funktsioon, mida sarja nimi omakorda kriitiliselt paljastada üritab.
See oleks lühidalt kokkuvõttes. Me võime korralda uue seanssi kus seletan sulle pikemalt kuidas see töötab ja kurdan millised on puudujäägid ja probleemid 8-)

PS: Tartu möliseb ikka jätkub (ma loodan) kus ta pääseb. TM-i oma blogi on küll juba väga pikka aega koomas, aga loodetavasti õnnestub seegi regenereerida. Põhjused paigalseisuks on seotud ennekõike autori suutmatusega oma karjääri planeerida 8-P

PPS: kas keegi ütleks mulle, kas see esimene anonüümne kommnetaar on spämm (ja tuleks kustutada) või ma ei saa millestki aru?

tanel ütles ...

enesepuhastuslikkuse kõrval tõstaksin esile ka tööhoos fenomenoloogi, kes ei tegele enam retseptsiooni, vaid uue loominguga. kunstikriitika ongi looming, kui ta on suutnud end tegelikkuse taagast individuatsioonini välja rebida.