kolmapäev, aprill 21, 2010

Kunst katuse alla

Võimalus toetada kunstikeskuse AmbulARTooriumi uut katust, minnes kontserdile Rock Cafesse (loe lähemalt altpoolt).

Minu meelest on see esimene kord (vähemalt lähiajaloos), kus omaalgatuslik kunstipraktika korraldab fundraisinguks sellise tõelise reklaamikampaania (oma pressiesindaja ja puha) koos popika ning kaasaja kõige trendikamatele bändidele rõhuva esinejatenimekirjaga, mingi suurema praktilise eesmärgi realiseerimiseks (parandage mind kui ma eksin). Tavaliselt on toetutud siiski avalikule rahale läbi riiklike instantside, kuid kuna sellega on hetkel seisud nagu on, siis iseenesest on selline jõuline omafinantseeringu katse .... ma tahaksin kirjutada tervitatav, aga midagi natuke kriibib ka - võibolla eesmärgi promomiseks kasutatud meelelahutusäri sõnavara ja formaat.
Ma ei oska öelda, kui paljud üritust oma kohaloluga toetavatest muusikutest on kaugel AmbulARTooriumis kohal käinud ja võibolla see ei olegi oluline (1) - järelikult tundus kunstikeskus piisavalt oluline asi, et selle vajadustele isiklikult õlg alla panna. Läbi sellise formaadi levib AmbulARToorium kindlasti nende sihtgruppideni, kelle finantsilise toetusega omaalgatuslikud praktikad tavaliselt kokku ei puutugi. Nii et võibolla on see hea eekuju kõigile initsiatiividele, kes tegelevad selliste märksõnadega nagu kogukondlikkus, detsentraliseerimine, kohaspetsiifilisus jms ega ole varem mõelnudki popika kontserdikorralduse läbi Tallinnas endale toetust koguda ning oma sõnumit levitada. Kuid loodetavasti jõuab head muusikat ja mõnusat õhtut veetma tulnutele ka AmbulARTooriumi enda idee ja eesmärk kohale - pressiteates pole küll selle kohta midagi kirjas, kuid ilmselt kohaletulnutele kuidagi peategelast ennast ka lähemalt tutvustatakse.

(1) tegelikult see minu jaoks on ikkagi oluline - ühelt poolt kuna tallinlastel on mugav harjumus (toetun nüüd eelkõige kunstimaailma-kogemusele) kiita kaugemal toimuvad asjad heaks, ilma, et nad kohal kunagi oleksid käinud - et ah, tundub lahe, mis nad seal toimetavad; teiselt poolt kuna isiklik seotus ja osalus mingil tugevamal tasandil kui lihtsalt põhiidee heakskiitimine peaks olema selliste kunstipraktikate üks põhiline omadus. Neist kahest põhjusest lähtudes ongi seni tehtud oma üritusi (ka neid, mis võiksid midagi sisse tuua) ikkagi seal koha peal endas ning organiseeritud suurlinlastele pigem bussid mugavaks kohalesõiduks.

Maarin


Aga nüüd siis kuulutuse enda juurde:






KUNST KATUSE ALLA:
AmbulARTooriumi heategevuskontsert 22. mail Tallinnas Rock Cafe´s


AmbulARTooriumi heategevuskampaania “KUNST KATUSE ALLA” finaal
22. mail Tallinnas Rock Cafe´s koos Mahavokiga!

Kunstikeskus ambulARToorium käivitas heategevuskampaania keskusele uue katuse ehitamiseks, mille finaaliks on 22. mail 2010 Tallinnas Rock Cafe´s toimuv kunstitäika ja heategevuslik kontsert.

Tänukontserdil astuvad Mahavoki kõrval üles Antonina, QueeNNaive, Kärt Tomingas ja Urmas Lattikase bänd, Diskreetse Mango Trio, Pilvikud, The Tomahawk Brothers ja PostUganda. Afterparty Salvadori vedajalt DJ Tõnis Hiiesalult!

Iga kontserdile ostetud pilet läheb annetuseks ambulARTooriumi uue katuse fondi.
Kunstikeskuse näol on tegemist omamoodi integratsiooniprojektiga. See asub Vene vanausuliste külas Peipsi ääres, Eesti ääremaal. Üritusele on oma toetuse andnud Eesti presidendipaar Toomas Hendrik Ilves koos abikaasa Evelin Ilvesega.

AmbulARTooriumi lõid 2007. aastal kolm Tallinna fotograafi. See on inspiratsioonikoht kõigile, kes tahavad kaasa lüüa ja mõelda kunstivaldkonnas. Varem on samas majas tegutsenud algkool ning ambulatoorium. Oma näitustega on ambulARTooriumis juba üles astunud loodusemees Fred Jüssi, Klaabu isa Avo Paistik, keraamik Kadri Jäätma ning paljud teised Eesti ja Vene kunstnikud.

Pilet: 100 krooni (osta Piletilevist või kohapeal).
Kui soovid toetada suurema summaga, müügil piletid 500 krooni.

Lisainfo: www.ambulartoorium.ee;
www.ambulartoorium.blogspot.com
info@ambulartoorium.ee


1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Pärmivabrikus asuv A-Raamatukogu korraldas 2008/2009 hooajal peo, mille tuludega pidi raamatukogule riiulid, radiaatorid ja muud süsteemid muretsetama. Räägitakse, pidu lõppes nukralt, raamatukogu pidi hiljem Flowers of Romance'i honorarikulusid viimaste pennide eest lappima..