neljapäev, oktoober 22, 2009

Tartu noore kunsti oksjon



9. Oktoobril toimus Tartus Atlantise konverentsikeskuses Kultuuriosakonna eestvedamisel Tartu Noore kunsti oksjon.
Kiwa koostatud näituse kataloogi saab näha siin

Oma valikut kommenteeris Kiwa järgmiselt:
Valik sündis väga üürikese etteteatamisajaga, nii et see on maratonis kolme päevaga korraldatud näitus.
Valik oli alusel "noor tartu kunst", keskkooliõpilasest maalimagistrini. Mingeid muid sisulisi kriteeriumeid ei olnud, tahtsin ainult, et kõik ei oleks puhtalt (Tartu sümbolistlik depressiiv)maal, seepärast ka 2 fotograafi ja Bartholi graafilise EP kaks rariteetset printi. Jälgisin et oleks enamvähem müüdavad asjad, seega heli, videot, installatsiooni, padukontseptualismi jms. ei võtnud. Ja pigem
nö. loometee alguses olevad kunstnikud, kuigi Raag on juba suht advanced ja palju näitusi teinud. Otsisin kokku 16 kunstniku kontaktid ja üheksalt õnnestus kahe päevaga just niipalju ja selliseid teoseid saada.


Müüdud said Iiris Kivisalu fotod: "TGL 660" 350.-, ja "60 sekundit hiljem tuli vihm maha" 1100.- Viimase ostis Linnapea.
Barthol Lo Mejori graafiline EP «LolliPopDada» läks alghinnaga 500.-
Marju Kuuse "Alguses oli ring" samuti alghinnaga 1500.-
Emilie Uneskõndija õlimaal «Värvide muusika» 2300.-
Andrus Raagi "Ootamatu kohtumine" 3700.-

Tartu Postimehe artikkel
















Pildistas Toomas Thetloff

4 kommentaari:

Mari ütles ...

Oleks huvitav teda, mislaadi inimesed olid need, kes ostsid.

Indrek ütles ...

Nagu juba Kiwale antud äärmiselt lühike valiku koostamise aeg viitab oli üritusel korralduslikke puudujääke. See toimus linnakorraldatud ettevõtlus konverentsi raames ja ilmslet kulus kogu aur teiste sündmuste peale ja oksjon jäi kuidagi unarusse kuni siis lõpuks avastati... Nii et oksjoni ostjad moodustasid Atlantisesse konverentsi lõpu söömajale saabunud seltskond, kes pandi lihtsalt fakti ette, et enne lauda ei saa kui ...

Iirise fotodele pakkusid mehed esimese ostja kohat ei oska midagi lähemat öelda, teise peale pakkusid võidu Tartu Linnapea ja üks Atlantise kelner - Linnapea võitis.
Marju Kuuse ringi ostis omale koju seinale Raul Orežkin Loomemajanduskeskusest. Uneskõndija ja Raagi töödele pakkusid naised. Üks vist Tartu Turismi juht või midagi sellist, pilt läks vist koju, mitte büroo seinale. Mehori EP ostis keegi prillidega meesterahvas.

Anonüümne ütles ...

oksjonite korraldamise hea tava juurde kuulub, et ostjaid ei avaldata, isegi mitte stiilis - keegi prillidega meesterahvas.

Indrek ütles ...

Kuivõrd antud oksjon oli ennekõike loomemajanduskeskuse pr üritus, mille teadlik alatoon oli noorte kunstnike toetamine ja toetajate nimede avalikustamine või suisa "kivisse raiumine" on samuti hea tava ei näe ma siin mingit probleemi.

Peale selle on kogu info Postimehes märksa detailsemalt ära toodud.