teisipäev, juuli 19, 2011

TLN LAZER Kaabelitehases



Plakatikollektsionäär Ats Parve saatis väikese seletuskirja ja pilte ka Eesti plakati invasioonist põhjanaabrite Kaabelitehase seintele:


2010 sügisel Märzi projektiruumis toimunud plakatinäitusel "girls and boys and monsters" baseeruv väljapanek vahetas muutunud konteksti, ideed ja uusi ruume arvestades nime TLN LAZERiks. Suuresti tänu kaaskuraatori, antropoloogiat tudeeriva Piibe Kolka toetusele toodi TLN LAZERi pilkude armeesse - tüdrukute, poiste ja kollide sekka - eesti kultuuriplakatil kanda kinnitanud loomariigi esindajad. Kuna Märzi kolmesopiline näituseruum muutus Kaablitehases sidusaks koridorgaleriiks, kadus ka otsene eeldus/vajadus väljapanekut osadeks jaotada. Nii tegelevad Helsingis esitatud 104 plakatit hingestatud kujutistega, kellele eesti plakatikunstnikud on võtnud nõuks elu sisse puhuda ja tänavale lahti lasta.

Jällegi ei nimeta näitus konkreetseid plakatikunstnikke, sest tegija anonüümsus on tänase kultuuriplakati pärisosa samavõrd kui seda on tehnika, formaat, koht ja paber, millel ta on esitatud. Võtnud küll eesmärgiks kaardistada eesti plakatikunstnikud, puudub mul soov näidata kunstniku nime töö all rohkem, kui ta seda ise on soovinud.

TLN LAZER vaatamiseks kuni 28nda juulini!











1 kommentaar:

Unknown ütles ...

MÄRZi väljapanek siin: http://marzprojekt.wordpress.com/2010/10/21/tudrukud-ja-poisid-ja-kollid-ehk-uus-tallinna-portreeplakat-girls-and-boys-and-monsters-or-the-new-portrait-poster-from-tallinn/