neljapäev, jaanuar 17, 2013

Artishok aitab levitada: Erki Kasemetsa väljapakutud kunstiharidusprogramm isiknäitusele "Hullud päevad" Tallinna Kunstihoones!

Hetk näituse avamiselt, kus reibas akordionimuusika saadab nööbipintsaku demonstratsiooni Tõelise Vabaduse Kella taustal! Foto: MMürk.


Hea Õpetaja!

Olen kunstnik Erki Kasemets ja kutsun Teid koos õpilastega oma näitusele "Hullud päevad" Tallinna Kunstihoones, Vabaduse väljak 6.

Eksponeeritud on mitmekümne aasta looming, mille alusmaterjalina on põhiliselt kasutatud meid igapäevaselt ümbritsevaid pakendeid, mis suures osas üle maalitud. Väikestest elementidest on moodustatud suuremad tervikteosed. Näitus on kujundatud selliselt, et üks suur töö, mis koosneb tuhandetest maalitud piimapakenditest, läbib Eesti ühe väärikaima kunstipaiga kõiki nelja saali ja jõuab lõpuks tagasi oma lähtepunkti. Ühe protsessi algus ja lõpp peaaegu kohtuvad.

Mis siis näitusel toimub? Külastuse esimeses osas tehakse õpilastele üldine tutvumisring ja selle käigus saab iga osalenu endale ülesande leida näiteks oma sünnipäevaga pakk või siis otsida mõni endale rohkem meeldiv ja põhjendada oma valikut, et miks talle just see maalitud pakk huvitav tundub.
Jalutamise käigus tehakse peatus ka objekti "Tõeline Vabaduse Kell“ juures, kus kõik saavad ise kunstiteose loomisel osaleda. See on tabloo, millel saab luua ja muuta täppidest piltkujutist. Täpid aga on maalitud purgipõhjad, mille asendeid ükshaaval ümber tõstetakse. Purkide ladumisest saab väike tegevuskunsti etendus. Valminud tulemus jääb näha ka õuest, tabloo on valgustatud ja tehtud lahendus püsib nähtavana niikauaks, kuni see asendub uuega.
Kui ühine ringkäik tagasi suurde saali jõuab, ootab seal ees meisterdamislaud, varustatud viltpliiatsite ja kleeppaberitega. Iga grupp saab võimaluse kujundada üks ainulaadne piimapakk, mis valmides asetatakse installatsiooni hulka. Ettevalmistatud pakid on olemas kohapeal.

Aga see pole veel kõik! Garderoobis toimub nööbipintsaku demonstratsioon, kus ühele rõivastusesemele on õmmeldud üle kümne tuhande nööbi!

Näituse autorite poolt juhendatavate ringkäikude kestus on 30-40 minutit. Kunstihoone külastus ja ringkäik on sellel näitusel algklassi õpilastele-õpetajale TASUTA, suurematele õpilastele maksab 1 euro. Soovitava külastuse aja peaks eelnevalt kokku leppima (telefonil 537 65552).  Näitus on avatud 9. jaanuar-10. veebruar 2013, kolmapäevast pühapäevani kell 12-18.

Olete oodatud!
Erki Kasemets
Näituse kuraator on Johannes Saar, kujundaja Villu Plink

Kommentaare ei ole: