neljapäev, oktoober 26, 2006

Esimesi muljeid Jaapanist

MoKSi tiim koosseisus Jane Remm, John Grzinich, Evelyn Müürsepp ja Mariliin Kindsiko külastavad hetkel üht Jaapani kunstifestivali. Siin on esimene mahlakas pool-lõunaeesti-murdes kiri Mannilt. Loodetevasti edaspidi paraneb nende internetiühendus ja selgub, mis üritusega täpselt tegemist on ja kuidas meie kunstnike seiklused teisel pool kontinenti jätkuvad!




Konnichiwa!

Teretere Nipponist!
Saan lopuks toksida kirjakest! Tundub, et reisul olles on tanapaeva eestlase esimene mure saada korralik netiuhendus maailmaga.
Reis Amsterdami laks hasti ja linn on uskumatult lahe, tuleb hoolega vaadata, et jalgratturi alla ei jaaks. Kolasime meite vöörustajaga euroopastunud ameeriklase Mattiga öhtuses Amsterdamis ringi.
Tegelt peaks alustama sellest, et kes me siin siis oleme---mina, Jane-uks vahva mimm Tallinnast Sally stuudiost kes teeb enamasti video ja performantsikunsti. Ia Evelyn kes on Moksist .
Tenika imederiikis Jaapanis ei oleki niivaka litne saada interneedusesse.Olen siin juba mitu paeva olnud ja no mitte ei saa kusakilt toru otsa.
Janel on arvuti kaaasas ja sellel ei tööta möned olulised nupud.
Jaapanimaa on tore, inimesed kylalislaked. Saabumispaeval saime paar tundi makada ja siis kutsus Jaapani kunstnik,kes festivali korraldab meid oma venna poole sööma.Traditsiooniline Jaapani söök koos karaokea.
Laupaeval sattisime naituse Tokyo kaleriiseintele ylesse ja ja esmaspaeval oli avamine..
Esimesed paevad jatkus siin suvi monusas leitsas kuid nuud on kole eestimaine kylm sademepilv meile sappa jöudnud.
Bambus kasvab naku mitmemeetrine orasein ja klöbiseb vafasti tuules.
Kui siukene kylm jatkub siis ei saa ma mitte oma surematut kunstiteost luua keset tiiki-ma ju muutuks labimarjaks ja siniseks ja sureks ökvalt ara.
Loodame et varsti on parem.
Teed saab palju juua:)))
Elame vanas majas mis on paarsada aastat aadliperele kuulunud.Maja on valjast puidust ,seest on paberseinad ja köikjal undab monus tuuleke.
Nii kylma ilmaka on taiesti moistetav miks jaapanlased kasutavad soojendatud prilllauaka potti. Ainus paik kus sooja saab :) Kui soovid siis saad nupulevajutuseka pesta oma saba-ise pole veel proovind, ei jule. Vannid on pisikesed ja syvad.

5 kommentaari:

Y galerii ütles ...

Hehehee, head kirjavead. Pilte ei ole?

Kus galeriis see näitus on? Galeriil ehk mingi kodukad?

Anonüümne ütles ...

jumal teab, lubasid pilte ikka ka saata - loodetavasti siis õnnestub ka objektiivset infot välja pressida!

Anonüümne ütles ...

tere,

galerii nimi on Saoh ja Tomos, aadress on http://www.jpin.co.jp/saoh ja pikema ülevaate näitusest ja festvalist ja pilte saab varsti, kuna nagu Mann ütles, mu arvutil enamus klahve ei tööta, võtab tähtede copy ja pastemine aega :)

Anonüümne ütles ...

http://maaheli.ee/heli/clinamen_tides.html
EKU, John Grzinich, Hitoshi Kojo
Clinamen Tides performance at Gallery Saoh and Tomos, Tokyo

Maris Palgi ütles ...

Jumala lahe reiskiri