esmaspäev, oktoober 09, 2006

Kunst ühendab eri rahvustest noori



Sally Stuudio on tuntust kogunud avatud ja eksperimendijulge lähenemisega kunstiõpetusele. Sellest sügisest käivitub mitu uut projekti, üheks nende seast on multikultuuriline kunstistuudio noortele.
Eesti ühiskond on aasta-aastalt rahvusvahelisemaks muutumas. Kunstistuudio loomine, mille töökeeleks inglise keel, on kaks suurt põhjust. Esiteks võimaldab see Eestis resideeruvatel eri rahvustest noortel lisaks kunstitegemisele üksteisega ja kohalike noortega tutvuda, integreeruda, eri kultuuride rikkusest osa saada. Teiseks pakub see võimalust mujalt pärit Eestit külastavatele kunstnikele ja kunstiõpetajatele oma oskusi ja maailmavaadet noortega jagada. Stuudio töövormiks on palju lühikesi õpitubasid, mida viivad läbi erinevad juhendajad, pakkudes seeläbi paljusust nii vahendite, teemade ja õpetamismeetodite poole pealt.
Temaatika koha pealt käsitleme palju erinevate kultuuride omapärasid ning ülemaailmselt sarnaseid nähtusi, uurime ja väljendame Eesti ühiskonnas aktuaalseid probleeme. Multikultuuriline kunstistuudio loob platvormi, mille missiooniks on läbi praktilise kunstitegemise ja personaalse kultuurivahetuse arendada vastutusvõimelist, ümbritseva suhtes teadlikku ning tolerantset noort kodanikku.

Multikultuurilisse kunstistuudiosse on oodatud kõik noored nii püsiasukad kui siin elavate-töötavate välismaalaste lapsed, vanuses 13-18 aastat.

Lisainfo multikultuurilise kunstistuudio kohta: Jane Remm (jane@kunstikeskus.ee) ja materjali Sally Stuudio tegemiste kohta: www.kunstikeskus.ee/sally


Tänan tähelepanu eest,

Jane Remm, multikultuurilise kunstistuudio koordinaator

Kommentaare ei ole: