esmaspäev, veebruar 12, 2007

Portfolio Cafe

NOORTE KUNSTIKE BIENNAAL, Tallinn 2007 annab teada:


PORTFOLIO CAFÉ
17. veebruar 2007 kell 12.00 -- 16.00
Eesti Kunstiakadeemia aula
Tartu mnt 1, Tallinn

Kuidas saada personaalset ja ausat tagasisidet oma loomingule? Kuidas kogemustega vaataja töid tõlgendab? Kuidas saada kontakti kriitikute, kunstnike ja kuraatoritega? Kuidas anda teada oma loomingust, mis seni ei ole ühelegi näitusele jõudnud? Kuidas oma töödest rääkida? Kuidas saada teada oma tööde tugevatest ja nõrkadest külgedest? Kuidas saada oma tööle lisaks juhendaja arvamusele alternatiivset hinnangut?

Tähelepanu, noored kunstnikud!

Laupäeval, 17. veebruaril kell 12.00 toimub Eesti Kunstiakadeemia aulas /Portfolio Café/. /Portfolio Café/ on esimene üritus Noorte Kunstnike Biennaali sarja kuuluvast haridusprogrammist. NKBi haridusprogrammide eesmärk on kaasata tudengeid-magistrante rohkem aktiivsesse kaasaegsesse kunstiellu, rakendada kaasaegseid kunstipraktikaid ja aidata orienteeruda toimivas kunstisüsteemis just praktilise tegevuse kaudu.
Portfolio Café on üritus, kus kunstnik saab esitleda oma loomingut professionaalsele kriitikule, kuraatorile, kunstnikule, kunstitoimetajale, galeristile etc. Ei mingit avalikku esinemist -- kunstnik ja kriitik istuvad diskreetselt ja segamatult ühe laua taga ja kunstniku esitlus on mõeldud ainult professionaalile, kelle kommentaarid, soovitused, küsimused ja tagasiside on omakorda teada vaid kunstnikule. Üheks esitluseks on aega umbes 15-20 minutit.
/Portfolio Café/ eesmärk on ühelt poolt anda laiem ülevaade Eesti noorest kunstist, luua kontakte Eesti ja välismaa kunstnike-kriitikute vahel, teiselt aga julgustada noort kunstnikku üldse sellist sammu -- oma loomingu esitlemist võõrale spetsialistile -- ette võtma. Samuti on üritus vajalik, et noor kunstnik saaks harjutada ja lihvida oma töödest rääkimise oskusi -- kuidas keskenduda põhilisele ja tuua see välja 5-10 minuti jooksul. Portfolio Café toimib ka stiimulina pidevalt oma töid korrektselt dokumenteerida ja dokumentatsiooni vormistada. Ning /last but not least /-- parimal juhul toob edukas portfoolioesitlus kunstnikule kaasa kutse näitusele, /workshopile/, intervjuu etc.

Osalemistingimused:
Portfolio Cafést osa võtmiseks on ainult üks tingimus -- peab olema PORTFOOLIO! Ei ole vahet, kas kataloogina, digitaalselt plaadil või veebis. Portfoolio koostamise kiirabi annab Noorte Kunstnike Biennaali kuraator Anneli Porri teisipäeval kell 14 -- 16 ruumis 119B.

Portfoolioid vaatavad ja kommenteerivad:

MARITA MUUKKONEN -- ajakirja Framework toimetaja ja projektikoordinaator FRAMEis (Finnish Fund for Art Exchange), Helsinki
ANNIE FLETCHER -- sõltumatu kuraator, Amsterdam
AVE RANDVIIR -- kunstiteadlane ja Eesti Päevalehe kultuuritoimetuse juhataja
AHTO KÜLVET -- fotograaf ja fotoajakirja Cheese toimetaja
ANNELI PORRI -- kuraator, Noorte Kunstnike Biennaal, Tallinn 2007


Järgmine Portfolio Café toimub septembris 2007 koos Noorte Kunstike Biennaali põhinäitusega.


Kommentaare ei ole: