esmaspäev, veebruar 04, 2008

KTI Talvefoorum nr 5!


KUNST JA TEADUS

Aeg: 16.-17. veebruar 2008, Mooste

KTI Talvefoorum toimub tudengialgatuse korras ja seda viib läbi MTÜ KTI Üliõpilased koostöös kontsertsarjaga Odessa Pop, mis korraldab Talvefoorumi õhtuse muusikalise programmi (Luarvik Luarvik, Stella, Kreatiivmootor).

Talvefoorumi üldiseks eesmärgiks on elavdada kunstist kõnelejate ja kunsti loojate vahelist dialoogi ja selle kaudu tuua neid üksteisele lähemale, uurida kunsti positsiooni Eesti ühiskonnas ning analüüsida kunstimaailma sisemisi struktuure. Talvefoorum püüab juurutada avalikku diskussiooni aktuaalsetel kultuuriprobleemidel kaasates ka laiema avalikkuse.

Sihtgrupina näeme eelkõige kultuurihuvilisi tudengid. Lisaks Eesti Kunstiakadeemia ja teiste kõrgkoolide üliõpilastele on üritus meelitanud kohale (ja loodetavasti teeb seda ka tulevikus) loomeinimesi igalt erialalt ja vanuserühmast, aga ka lihtsalt neid, keda huvitavad käsitluse all olevad teemad ja tahavad nendega kaasa mõelda või –rääkida.

Kaasaegne kunst laenab väga palju meetodeidsotsioloogiast, filosoofiast, psühholoogiast, semiootikast, avaliku ruumi teooriatest jne., nii et osa kaasaegsest kunstist on taas kaotanud oma visuaalse kujundiga opereerimisel põhineva vormi ning galeriide valgeid seinu täidavad tekstid, tabelid, skeemid, pikad dokumenteerivad materjalid (fotod, videod, intervjuud jms), mis peavad toimima “objektiivse” kunstnikupoolse kommentaari ja kokkuvõttena.

Interdistsiplinaarsus on praeguses kultuuri- ja teaduse valdkonnas enesestmõistetav ja meetodina tundub, et ainuvõimalik. Kuid kas interdistsilpinaarsus ja teiste valdkondade formaatide üksühene ülevõtmine on õigustatud ja viljakas, või on sellest saanud juba lihtsalt teatud trendi wannabelik matkimine? Mündi tagumisel poolel võib peituda oma (distsipliini) identiteedi hajumine ja uute strateegiate omandamise maratonijooksus kaob eesmärk. Kunstist saab ainult illustreeriv materjal teiste humanitaarteaduste
kasutuses ning selle olemuslik missioon pakkuda tõlgendust on asendatud (sageli lihtlabaste) konstateeringutega.

Talvefoorumi ülesehitus toetub kahele formaaditüübile – akadeemilisemale ettekandele ja interaktiivsust rõhutavale workshopile, mis peaks reaalajas lähendama kunstist rääkijaid ja kunstiloojaid, ühendades eraldatava ja sageli vastandatava abstraktse analüüsi, arutelu ning vahetu tegemisega seotud kunstikogemuse. Esinema on kutsutud oma ala eksperdid. Talvefoorumi üldine kava koosneb kahe päeva vahel jaotatud neljast teemablokist. Päevas võetakse ette kaks temaatilist sektsiooni, mis koosnevad kahest ettekandest ja ühest workshop`ist (tinglik nimetus interaktiivsust eeldava esinemisvormi jaoks). Selline struktuur lubab laiendada teemade käsitlust ettekannetelt ja aruteludelt workshop`ile, mis omakorda toetub praktilistest näidetest lähtuvale diskussioonile.

---------------------------------------------------

Päevakava:


Laupäev, 16.02
09.00 väljub buss Tallinnast, Estonia parklast
11.00 väljub buss Tartust, Vanemuise parklast
12.00 KTI TF alustab, hommikukohv

12.05 Valdur Mikita
12.30 Kaie Kotov
13.00 – 14.30 workshop Erkki Luuk
blokki modereerib Kati Ilves

14.30 – 15.30 lõuna

15.30 Margaret Tali - Maria-Kristiina Soomre
16.30 – 18.00 workshop Marco Laimre
blokki modereerib Maria Juur

18.00-19.00 õhtusöök

21.00 alustab Odessa POP, esinevad:
Kreatiivmootor
Stella
Luarvik Luarvik

+ plaadimuusika by Maria Juur, Tauno Maarpuu jt.

Pühapäev, 17.02
10.00 hommikusöök & kohv
11.00 esineb Tatjana Kristall
11.45 Eha Komissarov

12.15 Andrus Joonas
12.45 Marek Volt
13.15 – 13.45 workshop Daniel Cohnitz
blokki modereerib Elnara Taidre

13.45 – 14.30 lõuna

14.30 workshop Linnalabor
15.30 – 17.00 workshop “Paarislinnad”
blokki modereerib Maarin Ektermann

18.00 bussid tagasi Tallinnasse ja Tartusse


-------------------------------------------------------------- PRAKTILINE INFO -------------

TUUSIKU hind 125.-

= transporti Tallinn-Mooste-Tallinn // Tartu-Mooste-Tartu
= majutust Moostes
= 4 söögikorda
= laupäevaõhtust pidu

PROTSEDUUR:

1 samm> saada registreerimissoov talvefoorum@artun.ee, mis sisaldab 3 elementi: sinu nime, raha maksmise viisi ning kummast linnast väljuva bussi peale kohta soovid (kui tuled oma transpordiga, märgi palun ka see ära)

2 samm> maksa raha kandes eelregistreerimise korras osavõtutasu MTÜ KTI Üliõpilased arvele hansapank a/a 221030210209.

Võimalik variant maksta raha kohapeal sulas (samas on esimene variant mõlemale osapoolele tunduvalt mugavam, eksole ;)

Kui osavõtutasu on üle kandunud Talvefoorumi kontole või makstud korraldajatele sulas, loetakse osavõtja registreerunuks ja tal on täielikud õigused nautida ettenähtud hüvesid.

MAJUTUS:

NB! võta kaasa magamiskott ja matt

hügieen
pesemisvõimalused on olemas ja hinna sees

kehakinnitus
toimub samas hoones, 4x

Kommentaare ei ole: