esmaspäev, september 01, 2008

NB! VB!

PRESSITEADE 01.09.2008


Kaasaegse Kunsti Eesti Keskus teatab, et 53. rahvusvahelisel Veneetsia kunstibiennaalil esindab Eestit kunstnik Kristina Norman projektiga "Igavene mälu" (Eternal Memory). Projekt tegeleb erinevate mälupoliitiliste protsessidega, mis kulmineerusid tänavarahutustega Tallinna kesklinnas 2007. aasta aprillis, kui Eesti valitsus oli otsustanud sõjaväekalmistule teisaldada Nõukogude sümboolikaga sõdurikuju, nõndanimetatud pronkssõduri.



Seekordsele Eesti ekspositsiooni konkursile laekus 20 projekti. Otsuse, millise projektiga hakatakse edasi töötama, langetas rahvusvaheline ekspertide komisjon koosseisus Mika Hannula (teoreetik, kuraator ja kriitik, professor Göteborgi Ülikoolis), Sirje Helme (Kumu), Anders Härm (Tallinna Kunstihoone), Lars Bang Larsen (vabakutseline kriitik ja kuraator, teadur Kopenhaageni Ülikoolis), Kai Lobjakas (Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum), Reet Mark (Tartu Kunstimuuseum), Marko Mäetamm (Eesti Kultuurkapital), Johannes Saar (Kaasaegse Kunsti Eesti Keskus) ja Helene Tedre (Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium). Projekti konkursile esitanud kuraatori Marco Laimre ja võiduprojekti kunstniku osalusel toimus
Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuses esimene läbirääkimistevoor esmaspäeval, 1. septembril 2008.


53. rahvusvaheline Veneetsia kunstibiennaal leiab aset 7.06-22.11.2009, biennaali direktor on Daniel Birnbaum. Eesti näituse asukoht Veneetsias 2009. aastal on Palazzo Malipiero (II korrus), S. Marco 3079, kus on toimunud Eesti ekspositsioonid ka 2003. ja 2005. ning 2007. aastal.


Eesti esineb Veneetsia kunstibiennaalil alates 1997. aastast, tegemist on maailma vanima (alates 1895) ning suurima rahvusvahelise kunstifoorumiga. Kaasaegse Kunsti Eesti Keskus on Eesti ekspositsiooni ametlik esindaja Veneetsia kunstibiennaalil ja korraldab ekspositsiooni organisatsioonilise ja tehnilise toimimise.

----------------------------------------

Artishok kommenteerib: meile see valik meeldib. Värsket verd rahvusvahelisele areenile.

PS Meil tegelikult juba ammu rusikad sügelesid, et hakata Kaasaegse Kunsti Keskust kohe tümitama teemal, et miks saadetakse jälle mingi üleetableerunud keskealine mehenäss. Aga võta näpust.

Kommentaare ei ole: