esmaspäev, märts 01, 2010

Mooste ToiduKlubi

Non Grata performancite üks korduv motiiv - avalik söögitegemine. Foto Kultuurikatlast, Diverse Universe 2008
Skvottivad tudengid ja omaalgatuslik köök auditooriumi tagaruumis tudengiprotestide aegsest Viinist, E Alalooga artikli juurest
Matt Marble & Emma Lippi toiduklubi nende residentuuri ajal Moksis, siit artikli juurest pilt




Neljapäeval, 4.märtsil alustab Mooste ToiduKlubi. ToiduKlubi eesmärk on laiendada arusaamasid toidust, mida me sööme ja kuidas. Klubi soovib oma tegevusega kaardistada kohalikku toidutootmist ja kasutada klubi toiduvalmistamises niipalju kohalikku päritolu toiduaineid kui võimalik. Samuti tahab klubi oma tegevusega ärgitada inimesi hindama kohapeal kasvatatud toitu, jagama toiduvalmistamisse puutuvaid teadmisi ja traditsioone (erinevad säilitusmeetodid, traditsioonilised retseptid, jne). Kui see baas on tugev, siis võime julgelt asuda ka eksperimenteerima, segada omavahel traditsioonilisi ja ebatraditsioonilisi toiduained erilistes toiduvalmistusviisides. Tegelikult ei ole toiduklubi eesmärk mitte ainult toidu valmistamine, vaid inimeste kokkutoomine, et koos toitu ja teadmisi jagada, nautida ja eksperimenteerida. Ka loodab klubi algatustuumik, et iga klubi kokkusaamist juhendab erinev kokk, kel on jagada oma retseptid ja lood.

Esimest toiduklubi võõrustavad Evelyn Müürsepp ja Patrick McGinley neljapäeval, 4.märtsil kell 18.00 MoKSis. Tulevikus hakkab toiduklubi toimuma vähemalt kord kuus, iga kuu esimesel neljapäeval. Olete oodatud ise või koos pere ja sõpradega. Soovitatav miinimumannetus toiduklubis osalemiseks on 50 eek.

Kohtumiseni,
Patrick McGinley
Evelyn Müürsepp
lisainfo 5 138 599

vt ka suhestuv esteetika, sotsiaalne söömine, psühhogeograafia, kunst kui kogemus, kogukondlikkus, mikrotasand

Kommentaare ei ole: